Візит Генерального Секретаря Інтернаціональної Спілки Справа Кольпінга в Україну

5 квітня 2010р. в Україну завітав Генеральний Секретар Інтернаціональної Справи Кольпінга Губерт Тінтелот з дружиною Елізабет.

Це вже другий візит п.Тінтелота в Україну. Вперше він відвідав нашу країну в 2003 р. з метою особистого знайомства з кольпінговцями України та діяльністю Справи Кольпінга на теренах нашої держави.
З тих пір Справа Кольпінга розширилася, зміцніла та здобула багато успіхів. Наші осередки з’явилися у 8 областях України: Чернівецькій, Івано-Франківській, Львівській, Закарпатській, Рівненській, Вінницькій, Хмельницькій та Київській. Чисельність членів організації зросла майже до півтисячі осіб. В чотирьох областях України створено освітні Кольпінгцентри. Все це було належним чином оцінено та схвалено Генеральним Секретарем під час його другого візиту на Україну.
П.Тінтелот перебував в Україні всього 5 днів. Такий короткий період часу зумовлений щільним графіком роботи Генерального Секретаря, адже Справа Кольпінга діє в 62 країнах і п.Губерт перебуває в постійних відрядженнях, координуючи роботу Справи Кольпінга по всьому світу. Але і цих декількох днів п.Тінтелоту вистачило, щоб чітко уявити собі загальну картину діяльності організації в Україні. Губерт Тінтелот відвідав 4 кольпінговські центри; зустрівся з представниками РК Львова, Шаргорода, Чернівців, Кіцманя, Заставни, Панки та Нижніх Петрівців; взяв участь у засіданні Президії Спілки, а також обговорив основні робочі моменти з працівниками Бюро Спілки.
Загалом п. Губерт Тінтелот залишився задоволений поїздкою : «Справа Кольпінга України йде вірним шляхом. Я бачу, що працівники організації чітко виконують свою роботу, члени Президії добре розуміють цілі та завдання Справи Кольпінга, а ті члени організації, з якими я мав змогу познайомитися, є в більшості досить активними людьми. На мою думку, з такою командою та з таким людським потенціалом Справа Кольпінга України має шанс перетворитися на потужну національну спілку, яка захищатиме інтереси громадян України та сприятиме розбудові демократичного суспільства.»

На фото вверху: п.Елізабет Тінтелотт, Генеральний Секретар Інтернаціональної Справи Кольпінга Губерт Тінтелотт, Регіональний Секретар Справи Кольпінга України Василь Савка, молодіжний референт Спілки Олександр Маринич

Зустріч Генерального Секретаря з Президією Спілки

Делегати РК с.Нижні Петрівці п. Марія Кнапік та п.Софія Гавлюк приїхали на зустріч з подарунками, серед яких була хустка-"павунка" - оригінальний національний сувенір для п.Елізабет.