УТВ в Івано-Франківську

16 грудня 2012 року відбулася ще одна визначна подія – наша новостворена в цьому році Родина Кольпінга м. Івано-Франківськ вирішила відсвяткувати офіційне відкриття ще одного Університету Третього Віку. «Лиха беда – начало», - говорить стара російська мудрість. Добрим початком даного проекту поблагословили Спілку львів’яни, які вже мають великі успіхи в даному напрямку. На початку 2012 року відкрився аналогічний Університет при Родині Кольпінга м. Стрий. І ось зараз настав час новачків, адже Родина в Івано-Франківську є насправді дуже молодою – вона була заснована влітку цього року. Оскільки офіційного відкриття нова Родина так і не відзначала, члени РК на чолі з Головою Володимиром Шегдою вирішили об’єднати ці дві події.
Під покровом Івано-Франківських пластунів, які по-братерськи надали в користування своє приміщення кольпінговцям для цього свята це все й відбувалося.
Потужними та надихаючими, дуже духовними були перші вітальні слова Презеса Родини отця Руслана Пя’ста під час спільного молебню. Він поблагословив добрі починання Родини та закликав усіх присутніх бути у всіх своїх ділах в першу чергу християнами.
Далі виступив Голова Спілки Орест Клайник, який привітав усіх присутніх з визначною подією та вручив новим кольпінговцям значки та посвідчення на знак вступу до наших лав.
Регіональний Секретар Спілки Василь Савка коротко ознайомив нову Родину з напрямками діяльності Спілки та поділився з планами на наступні роки. Молодіжний референт відзначила присутню в Родині Кольпінга молодь за активність у всіх заходах Спілки у 2012 році та побажала їм наснаги в подальшій роботі. А заступник Голови РК м. Кіцмань Ніна Клайник поділилася своїм викладацьким досвідом в УТВ в м. Львів.
Чудовим співом порадувала нас молода група християнської пісні під назвою «Newborn», а на завершення Родина Кольпінга підготувала власноруч фуршет ний стіл, отже ми ще й змогли поласувати різним смачними канапками.
Окрім слів подяки за такий щирий прийом хотілося б сказати, що у цієї Родини є дуже великі перспективи зростання та успіху, адже вони вже визначили свої основні напрямки діяльності, мають активного та енергійного Голову Родини та головне – бажання працювати.