Науково-практична діяльність наших УТВ

У грудні місяці 2018 р. слухачі наших Університетів ІІІ Віку відвідали два цікаві заходи: офіційне відкриття УТВ в м.Дніпро та Конференцію УТВ у м.Луцьк
15 грудня наш проект, направлений на навчання людей віком 50 плюс, почав діяти ще в одному гарному місті нашої країни – у Дніпрі. Урочисте відкриття відбулося в рамках Форуму УТВ, заходу, що регулярно проводиться для обміну досвідом між слухачами та викладачами УТВ. Презес РК м.Дніпро отець Марко Лісовський благословив діяльність осередку та побажав успіхів у всіх починаннях організації. Члени дніпровського осередку зробили презентацію Організації та проекту «Університет ІІІ Віку» для представників місцевої громадськості. Слухачі діючих УТВ, які приїхали з різних куточків нашої країни поділилися своїм досвідом роботи, розповіли про успіхи та провели цікаві майстер-класи. Захід дав хороший старт для розвитку Дніпровського УТВ, який на даний момент проводить перші заняття для зареєстрованих слухачів та продовжує набір всіх бажаючих.
А в Луцькому УТВ учасники провели два насичені дні (20-21 грудня): розглядали такі теми як «Психологічні складові сталого розвитку суспільства» “Соціальна адаптація людей літнього віку», «Геронтопсихіатрія, паліативна медицина та паліативна допомога». Участь у пленарних дискусіях та секційних засіданнях, проведення майстер-класів та презентація своїх досягнень – кожен відчув себе важливою частинкою складного науково-практичного процесу.
Наступний рік буде не менш насичений подібними заходами, адже на сьогодні в Справі Кольпінга України діє 11 Університетів Третього Віку і кожний з них має що показати і чим пишатися.