м.Чернівці, вул.Головна 20, тел./факс (0372)54-26-10

Тренінг «Розробка та управління проектами»

24-26 травня 2013 року в м. Чернівці відбувся триденний тренінг на тему «Розробка та управління проектами».

Тренінг відбувся в приміщенні Медико-діагностичного центру «Кольпінг» (вул. Старобельська 9) за ініціативи РС «Справа Кольпінга». В тренінгу взяли участь представники різних осередків Спілки, загалом 25 осіб.
У відповідності до потреб учасників та попередньої оцінки запитів було обрано методику практичної роботи над реальними проектами, інформаційні блоки з питань розробки і управліня проектами. Тренінг проводив міжнародний експерт з питань розробки та управління проектами, національний тренер Віктор Каратов.
Головним завданням тренінгу було перейняття учасниками практичного досвіду і ознайомлення з кращими практиками щодо розробки і управління проектами.
Члени Спілки активно працювали в перший день над основними складовими концептуальної записки проекту. Завдяки практичній роботі впровадили отримані знання на практиці і створили резюме власних проектів. Під час обговорень учасники тренінгу ділились попереднім досвідом з підготовки проектів і відкрито висловлювались про труднощі та питання, які у них виникали під час написання проектів.
В другий день тренінгу учасникам було передано знання з постановки цілей і завдань проекту, шляхів їх досягнення та планування заходів. Цікавим і повчальним для всіх учасників став попередній досвід учасників роботи в проектах Регіональної Спілки «Справа Кольпінга». Саме цей досвід допоміг здійснити етапне планування заходів і пов’язати їх з очікуваними результатами проектів.
Останній день тренінгу був присвячений питанням впровадження проектів, створення реалістичних бюджетів та попередженню ризиків під час планування і впровадження проектів. Учасники працювали в малих групах та підготували 3 проектні пропозиції в рамках чинних конкурсів. Їх було презентовано і оцінено членами організації. Після презентацій авторам проектів було надано відгуки і рекомендації щодо подальшої роботи. Кожний з презентованих проектів був оцінений експертами як проект, що може бути розглянутий конкурсною комісією.
Загалом варто відмітити яскраву, теплу та позитивну атмосферу, що панувала у аудиторії. Кожен учасник зміг відчути підтримку колег, оцінити свої сильні сторони та підкреслити сильні сторони інших слухачів. Можливо, це допомогло учасникам краще зрозуміти складну тему та максимально увібрати досвід тренера, експертів та колег, який був дуже різноманітним. Часом слухачі розповідали про невдачі в процесі розробки і управління проектами, а також навели свій найбільш успішний досвід. Помітно, що члени організації Справа Кольпінга пишаються реалізованими проектами та прагнуть до удосконалення своїх здібностей, заради потреб їх рідних осередків.