Тренінг «Основи первинної профілактики ВІЛ/СНІД»

17 травня 2013 року в Освітньому Кольпінг-центрі м. Шаргород відбувся тренінг «Основи первинної профілактики ВІЛ/СНІД», метою якого було набуття і вдосконалення навичок у висвітленні коректної інформації з питань ВІЛ-інфекції та СНІДу серед широких кіл громадськості і формування толерантного ставлення до людей, яких торкнулась епідемія ВІЛ/СНІДу.

У тренінгу взяли участь вчителі, соціальні педагоги, представники громадських організацій, представники ініціативних груп, молодь та волонтери РС «Справа Кольпінга», загалом кількість учасників складала 26 осіб.

Основні теми, що розглядалися на тренінгу:
1. Біологія ВІЛ-інфекції
2. Шляхи передачі ВІЛ-інфекції
3. Зміна ризикованої поведінки
4. Роль стигми та дискримінації в відношення до ВІЛ-позитивних людей
5. Лікування СНІДу
Джерело матеріалів:
- West Ukrainian resources centre of HIV/AIDS: Viktor Karatov (v.karatov@gmail.com).
Усі учасники тренінгу приймали активну участь в практичних вправах та завданнях на актуалізацію досвіду. Базові вправи, зокрема «Персоналізація», «Контакт», «Біла мітка», були вокористані під час заходу і виконувались із великою цікавістю і високою активністю учасників.
Інформаційні блоки були розділені на частини і тривали в межах 15-25 хвилин. Це дало можливість поетапної подачі інформації, підтримки уваги і сконцентрованості учасників тренінгу на поданій інформації. Кожний із запланованих інформаційних блоків був поданий у повному обсязі.
Загалом тренінг і кожний його окремий тематичний блок відбулись успішно. Учасники мали можливість задавати конкретні запитання, висловлювати власні життєві історії та приклади, а також розвіяти уередження щодо важкості і небезпеки ВІЛ-інфекції.