Свято Миколая у Івано-Франківську

РК м.Івано-Франківськ влаштувала свято для дітей із зони АТО

Напередодні відзначення Дня святого Миколая, ми дізналися про те, що ні державні організації, ні громадські ініціативи не передбачили новорічно-різдвяних подарунків для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які перебувають в сімейних формах виховання та були переселені з місць проведення АТО на Прикарпаття.
Особливо зворушив один випадок: у сім’ї, де виховується 10 дітей (3 з них рідні), ще коли вони проживали у м. Луганськ була спільна мрія - поїхати на літні канікули в Карпати. Всією родиною вони відкладали кошти, які вкидали у скарбничку для того, щоб втілити свою мрію в життя. (Це ми дізналися від соціальних працівників, які опікувалися цією родиною в Луганській області).
Провівши збори ми обговорили дану ситуацію та вирішили докластися до допомоги дітям, які прибули з місць де відбуваються бойові дії.
Нами були залучені кошти на 32 солодких подарунки (завдяки допомозі як членів РК, так і місцевих підприємців).  Молодь РК та слухачі нашого УТВ оформили новорічно-різдвяні набори та підготувили іграшки на новорічну ялинку (маленькі шапочки, іграшки у вигляді сердечка або ангела у традиційних кольпінговських кольорах). Напередодні Дня святого Миколая ми вручили подарунки дітям які виховуються в сім‘ях та тимчасово проживають на території нашої області, а саме: Калуський район, Тисменицький район та м. Івано-Франківськ. Всього було вручено 25 подарунків для 25 дітей, які виховуються в п‘ятьох сім‘ях.
Під час спілкування з даними сім‘ями було визначено їх потреби, та вмотивовано звертатись до РК у м. Івано-Франківську для підтримки та надання іншої соціальної допомоги. Станом на сьогодні триває робота з працевлаштування 1 члена сім‘ї (молодий чоловік 23 років) в приватного підприємця.
Також 7 подарунків було подаровано неповнолітнім, які перебувають в Івано-Франківському слідчому ізоляторі. Керівник СІЗО звернувся з проханням посприяти у наданні невеликих подарунках для неповнолітніх, які на даний час перебувають в СІЗО, так як у працівників немає такої можливості, а свято хочеться зробити для кожного.

Володимир Шегда, голова РК м.Івано-Франківськ