2 квітня - всесвітній день поширення інформації про аутизм

Дата запроваджена рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 18.12.2007 р. Символи цього дня: блакитний колір та пазли.

Аутизм, як окрему проблему, виокремили лише наприкінці 30-х років минулого століття. Відтоді змінилися підходи до лікування і діагностика. Уже діагностують цілий спектр розладів, які відносять до аутизму. Аутизм впливає на здатність людини спілкуватися і жити в суспільстві. Аутизм позначається на інтелекті, але іноді інтелектуальні здібності хворих на цю недугу значно перевищують середній рівень розумових здібностей пересічних людей.

2 квітня по всьому світу проходять акції та флешмоби.  В Україні великої популярності набула акція «У блакитному» - люди одягають якийсь елемент блакитного одягу, роздають блакитні кульки чи блакитні стрічки
Члени нашої організації також долучилися до акції : поширювали листівки з інформацією, відвідували дитячі садки та місця дитячого дозвілля, проводили цікаві заняття з дітками та міні-тренінги для батьків.
До речі, робота з людьми з особливими потребами є одним із напрямків діяльності нашої організації впродовж декількох років. Мова йде про реабілітаційні центри, профорієнтацію осіб з особливими потребами, навчання фахівців, науково-методичну діяльність та лоббіювання інтересів людей з особливими потребами на законодавчому рівні.

Сторінки:  1 2 3 >  Остання »