Проект Справи Кольпінга України та Польщі у справах сеньйорів

26-28 лютого 2016 р. у Львові відбувся семінар представників українських Університетів Третього Віку та польських клубів сеньйорів в рамках спільного проекту Справи Кольпінга Польщі та України, фінансованого польсько-американською фундацією освіти для демократії «RITA».

Лідери Університетів Третього Віку з Луцька, Чернівців, Івано-Франківська, Ужгорода, Стрия та Львова зустрілися у приміщенні Товариства «Родина Кольпінга» для вироблення стратегії реалізації проекту.
Метою проекту є залучення осіб літнього віку до процесу вирішення своїх проблем на рівні міста/області через створення дорадчих координаційних органів при мерії/облдержадміністрації.
В семінарі взяли участь 16 осіб, серед яких керівники УТВ, голови «Родин Кольпінга», голови та активні члени самоуряду слухачів УТВ, координатор та тренер проекту з польської сторони. Координатор проекту, член Правління Справи Кольпінга Польщі Магдалена Рись представила зміст та терміни реалізації проекту. Учасники презентували діяльність Університетів Третього Віку «Родин Кольпінга», обговорили проблеми сеньйорів Польщі та України, можливі шляхи їх вирішення.
В рамках проекту запланований візит української делегації ГО «Справи Кольпінга в Україні» (14 осіб -по 2 особи від кожного УТВ, голова Правління Справи Кольпінга та координатор проекту) до Кракова, який відбудеться 1-7 квітня 2016 р і має на меті ознайомитися з досвідом сеньйорів Польщі на прикладі Кракова та невеликих містечок у Краківському воєводстві щодо участі сеньйорів в управлінні краєм/державою. Також 25-29 травня 2016 р. відбудеться ревізит польських колег, які планують відвідати спільні заходи Товариств «Родин Кольпінга» та влади Луцька, Чернівців, Івано-Франківська, Ужгорода, Стрия та Львова з метою оцінки прогресу реалізації проекту.