Кав’ярня Кольпінга

РК м.Рівне отримала фінансування на проект «Кав’ярня Кольпінга».

Проект був розроблений Рівненським Товариством «Родина Кольпінга» (керівник проекту – Валерій Забродський). Суть проекту полягає у створенні на базі парафіяльного будинку кав’ярні-клубу, де б могли проходити зустрічі різноманітних християнських та соціальних груп, товариств та просто парафіян після служб, а також проведення тематичних вечорів, зустрічей, переглядів фільмів, концертів тощо. Автори проекту очікують, що Кав’ярня стане популярним місцем зустрічей християнської молоді та соціально активних людей різного віку, своєрідною альтернативою світським алкогольним барам та кафе.
На даний момент кольпінговці мають у своєму розпорядженні приміщення, яке їм надав костел святих Петра і Павла.  Це стало можливим завдяки підтримці Презеса РК м.Рівне - Декана Рівненського деканату, Настоятеля парафії свв. Петра і Павла отця Владислава Чайки.
РК самостійно здійснила ремонт приміщення, завезене вже деяке обладнання, надане спонсорами. Для реалізації проекту потрібні кошти на меблі та відповідну апаратуру.
Влітку 2013р. Бюро ГО «Справа Кольпінга в Україні» розіслало переклад проекту в Німеччину (адресатами виступали деякі проектні та освітні референти Інтернаціональної Справи Кольпінга, а також Правління Дієцезійної Спілки Гільдесгайм, з якою український Кольпінг підтримує партнерські зв’язки). І ось в останні дні 2013 року рівненчани (та й зрештою вся Справа Кольпінга в Україні) отримала новорічний подарунок: РК м.Вольфенбюттель/Дієцезійна Спілка Гільдесгайм/ передала на проект 2000 євро (а це майже половина запланованого бюджету). Кошти було зібрано під час акції «Серце для України», яка полягала в організації сімейного вік-енду: з грилем, домашньою випічкою та варенням та навіть українським борщем (серед членів РК є сімейна пара з України). Зібрані під час акції кошти і було передано, як у нас кажуть, з оказією РК м.Рівне. Прес-реліз про проведення акції було розміщено на сайті Справи Кольпінга Німеччини.