Що таке “Справа Кольпінга”

"Справа Кольпінга” - це християнське об’єднання, яке супроводжує та підтримує людей в житті, вірі, освіті та добрих вчинках.

Організація була заснована священником Адольфом Кольпінгом в 1849 році в Німеччині для вирішення соціальних питань того часу. Цей священник дав об’єднанню не тільки своє ім’я, але й відчеканив своїми вчинками організаційну роботу, яка ведеться до сьогодні.
Справа Кольпінга існує у 62 країнах світу та налічує близько 500 000 членів. Центром Міжнародної Справи Кольпінга є м. Кельн/Німеччина.

Місія організації - допомога в самодопомозі.

Основною метою „Справи Кольпінга” є розвиток потенціалу людини. В зв’язку з тим, що існує багато таких проблем, які людина не може вирішити самостійно, Справа Кольпінга підтримує формування груп та організацій, які можуть представляти інтереси людини в суспільстві.

Цілі Справи Кольпінга:
• захист інтересів членів об’єднання
• виховання відчуття відповідальності перед Богом, сім’єю, батьківщиною
• сприяння отриманню членами об’єднання професійної освіти та підвищення її рівня
• сприяння членам об’єднання в задоволенні ними їх життєвих потреб

Завданнями об’єднання є :
• допомогти кожному члену об’єднання бути християнином у світі, тобто повсякденній праці, сім’ї, в своїй церкві у суспільстві та державі
• сприяти підвищенню чуйності членів об’єднання до справ стражденних людей в дусі взаємної допомоги
• своєю активністю та активністю членів об’єднання примножувати загальний добробут суспільства, а також співпраця з усіма, бажаючими взяти участь в покращенні життя людей, потребуючих допомоги у християнському розумінні.

Справа Кольпінга будує свою структуру на принципі особистого членства людей, які визнали себе прибічниками Організації та приєдналися до неї. Найменшим організаційним осередком є “Родина Кольпінга” (РК).
Родини Кольпінга однієї держави утворюють об’єднання з національним статусом. Національне об’єднання веде базу даних членів об’єднання, впроваджує найбільш актуальні освітні пропозиції та розробляє конкретні освітні та робочі цілі для Родин Кольпінга та членів об’єднання. Національне об’єднання керує роботою в суспільному, політичному та духовному напрямках на державному рівні.

Всі “Родини Кольпінга” разом з національними об’єднаннями утворюють Міжнародну Справу Кольпінга.
Побудова об’єднання на родинній основі спонукає всіх членів об’єднання до відкритості, небайдужості один до одного та солідарності у спільних діях і вчинках.

“Справа Кольпінга” є настільки дієвою та потужною, наскільки серйозно члени об’єднання відносяться до своїх прав та обов’язків, і в рамках своїх можливостей будуть самовідповідальні за виконання програми об’єднання.