Надія є!

19 лютого в приміщенні ресторану «Затишок» благодійний фонд допомоги дітям, хворим на рак та лейкемію «Подаруй дитині життя» провів благодійну вечірку-аукціон.

На цьому заході вдалося зібрати 37 500 гривень. Це вже четвертий аукціон, що організовується як благодійний захід для збору коштів. За час існування Фонду, а це вже майже шість років, допомогу від нього отримали 89 онкохворих діток. Цьогоріч на благодійному аукціоні було представлено 24 лоти - ікони, картини, прикраси, книги, годинник, підсвічник та інші цінні предмети. Чернівецька Родина Кольпінга змогла також представити свої лоти для продажу завдяки активному члену РК м.Чернівці Валентини Проскурняк, яка надала з власної приватної колекції три лоти: картину «Старе місто» польського художника Меуша, керамічну статуетку «Янгол з трояндою» ручної роботи та ікону «Матір Божа з Ісусом» (різьба по дереву).
Усі три лоти, представлені Родиною Кольпінга були успішно продані за дуже гідну ціну. Кошти, зібрані на благодійному вечорі-аукціоні, підуть на закупівлю обладнання та ліків у відділення кардіоонкогематології Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. В ході заходу гості могли пригоститися на святковому фуршеті. Також усіх, хто завітав на благодійний захід, своїми виступами розважали виконавці та танцюристи. Проте, навряд чи можливо розвагами розвіяти біль, якими були пронизані розповіді та подяки декількох матерів тих діток, які вже вилікувалися і тих, які все ще чекають на допомогу фонду. Було продемонстровано фото більше десятка дітей, хворих на рак різної форми та ступеню складності, кожна дитина зі своєю історією та нелегкою долею, із вже пережитими недитячими стражданнями – всі вони чекають на допомогу, як і їх батьки.  Ця частина благодійного заходу не залишила байдужим жодного присутнього. По завершенні заходу всім присутнім благодійникам вручили медалі з подяками за вагомий внесок у благородну справу.
Регіональна Спілка «Справа Кольпінга» та Родина Кольпінга м.Чернівці щиро вдячна п. Валентині Проскурняк за її великодушність та небайдужість до проблем хворих діток, за чуйне серце і життєву позицію, в якій чужих дітей не буває.