Кроки ангелів

РК м.Ужгородорганізувала творчий благодійний вечір в одному з ужгородських клубів.

13 грудня 2013 р. РК м.Ужгород (Голова – Микола Трофименко) організувала творчий благодійний вечір в одному з ужгородських клубів «Фантом». Творчий вечір під назвою «Кроки ангелів» поєднав у собі інтимну лірику поетів та драйвову музику гуртів. І кожен придбаний квиток став кроком на шляху до здорових ніжок.
Господь обрав для Марійки та Софійки особливий шлях. Шлях боротьби. Шлях до того, що більшість із нас отримали з народження – до перших здорових кроків…
Шляхи Господні невідомі. Проте ми, люди, можемо зробити їх легшими для інших. Саме для цього ужгородський осередок «Родина Кольпінга» вкотре проводить благодійний захід для підтримки двох дівчаток, які народилися із діагнозом церебральний параліч.
Марія Мелеш живе на Іршавщині. Її виховує мама самостійно без тата (помер) та допомоги близьких, отримуючи тільки пенсію по інвалідності. У свої 15 років Марія перенесла уже 3 складні операції у Києві. Одна з них відбулася саме завдяки небайдужості закарпатців. Адже на попередніх благодійних заходах було зібрано більше семи тисяч гривень, що дало змогу продовжити нелегкий шлях лікування. Марійка відчуває значне покращення, проте наразі дівчинка потребує проведення ще однієї складної і дорогої операції, на яку у родини уже немає коштів.
Софію Гратилло (якій п’ять років) і ще двох діток батьки виховують, отримуючи допомогу від держави на лікування в розмірі 1100 грн. по інвалідності. Самостійно сім’я не в силах допомогти хворій дитині. Софійка потребує спеціальний велотренажер, який коштує більше 1000 євро. Це найдешевший апарат, який пані Вікторія, мама Софії, знайшла в Інтернеті. Зазвичай подібні велотренажери коштують значно дорожче.
Щороку для лікування дівчат потрібно близько 20 тисяч гривень. Ми розуміємо, що повністю профінансувати їх потреби тільки шляхом благодійних зборів дуже важко. Проте намагаємося стати хоча б частиною дива, про яке так мріють Марія та Софія– можливості ходити. Так, в результаті даного заходу вдалося зібрати понад 6 тисяч гривень для лікування дівчат.
Це був не просто творчий вечір талановитих людей, це була подія, яка показала, що всі мрії, які людина має, можуть здійснитися. Вечір організовувався, щоб привернути увагу небайдужих до проблем хворих дітей.
Ми вдячні всім, хто прийшов і зробив свій внесок у цю благодійну справу і став частиною дива для дівчаток, яке обов’язково здійсниться!

Організатори акції - РК м.Ужгород

Історію Марійки та Софійки розповідали всім, хто завітав на акцію

Зібрані кошти було передано родинам дівчат особисто в руки