«Крила для Софійки та Марійки»

Вже традиційна в Чернівцях благодійна виставка «Крила для дітей» грудневими днями пройшла в Ужгороді і буда присвячена до Дня Св. Миколая, щоб на взірець святого допомогти потребуючим діткам з недугою ДЦП. Мова йде про маленьких Софійку Гратилло з Ужгорода та Марійку Мелеш з Іршавщини, які з народження є недужими на ДЦП та за свій малий вік чимало пережили. Батьки дівчаток за допомогою від держави в розмірі близько тисячі гривень не можуть дозволити собі повноцінно піклуватися про дітей, бо лікування та догляд обходяться не менше 20 тисяч гривень на рік.

Саме тому для реалізації ідеї Родина Кольпінга м. Ужгорода вирішила об’єднати зусилля заради досягнення спільної благородної цілі. Була залучена ціла плеяда художників Закарпатського художнього інституту, його студентів та випускників, відомих закарпатських художників, двох українських художників, картини переможців всеукраїнських конкурсів та фестивалів дитячої творчості, навіть спеціально для цієї виставки була намальована картина молодого художника Євгена Бака з Америки, який нещодавно мав персональну виставку у Львові, і ще долучено багато молодих та небайдужих людей. Навіть одна з організаторів Вікторія Метеньканич, особисто намалювала для виставки дві картини. Кожен прагнув внести свою лепту в добру справу.
Звичайно підтримали акцію і ряд спонсорів, як інформаційних – обласне та місцеве радіо, телебачення, так і деякі керівники та небайдужі люди.
Попри брак часу та певних засобів, організатори заходу по максимуму вклали своїх сил, наснаги, праці та часу. І відкриття виставки відбулось на належному рівні.
В урочистий день відкриття майже до останньої хвилини зносили картини молоді художники, а молодь і волонтери допомагали створювати відповідну експозицію.
Із вітальним словом на відкритті виступили начальник Управління культури Закарпатської ОДА – п. Юрій Глеба, директор Закарпатського музею народної архітектури та побуту – п. Габрієла Андял, організатори виставки, та регіональний секретар Спілки – Василь Савка. А на завершення відбувся виступ лауреата міжнародних конкурсів – саксофоніста Ігоря Переродова, після чого гостей було запрошено до солодкого столу.
Сподіваємось, що конкретні результати як виставки так і інших дій в рамках акції (зустріч з лікарями, зйомка програми про дівчаток) дадуть позитивні плоди в покращенні здоров’я малечі та принесуть справді різдвяну радість їхнім батькам.
Щиро дякуємо всім, хто долучився до акції!