Координаційні Збори

30.01.2010 р. в м.Чернівці відбулися Координаційні збори делегатів Регіональної Спілки “Справа Кольпінга”.

Хочеться зазначити, що Координаційні збори проводяться щорічно в перші місяці року і мають на меті визначення напрямків діяльності Спілки на поточний рік та обговорення планів роботи Родин Кольпінга.
На цьогорічні зборах були присутні представники 11 осередків, члени Президії та працівники Бюро – всього 31 особа. Приїхали на збори і представники двох ініціативних груп, з метою детальнішого ознайомлення з роботою організації. Сподіваємося незабаром Спілка зросте ще на 2 Родини Кольпінга.
Завітав на Координаційні Збори і п.Бернд Кінд з Німеччини який осб уже декілька років поспіль привозить на Україну гуманітарну допомогу. П.Кінд поділився досвідом роботи німецьких РК та побажав Справі Кольпінг України процвітання та подальшого розвитку, зазначивши, що ми рухаємося вірним шляхом.
Учасники зборів отримали роз’яснювальну інформацію по двох документах, які визначають принципи та сфери діяльності Справи Кольпінга в цілому. Це – Братиславська Декларація, прийнята нещодавно на засіданні делегатів Справи Кольпінга Європи(м.Братислава/Словаччина//04.10.2009 р.) та Кодекс Цінностей Справи Кольпінга.
Учасників було ознайомлено з результатами перевірки Лабораторії Досліджень Творчого Центру Каунтерпарт, яка проходила влітку 2009р. з метою покращення роботи Справи Кольпінга в Україні. Регіональний Секретар Спілки Василь Савка представив на розгляд аудиторії висновки та рекомендації по подальшому розвитку діяльності нашої організації.
Однією із рекомендацій ТЦК є посилення Спілкою своєї фінансової здатності. На думку Василя Савки це можна зробити через реалізацію соціальних та соціально-підприємницьких проектів (проекти, за рахунок яких в майбутньому можна заробляти кошти на розвиток цього ж проекту).
У своєму виступі Голова Спілки Орест Клайник дав деякі рекомендації РК по розвитку їх діяльності, наголошуючи, що перш за все членам осередків треба розглянути найактуальніші проблеми суспільства на місцевому рівні та обрати ті, для вирішення яких у РК є деякі ресурси та можливості.
Сподіваємося, що Координаційні збори досягли своєї мети та допомогли РК визначитися зі своєю подальшою діяльністю, що незабаром принесе перші ефективні результати.