КОНФЕРЕНЦІЯ

В 2008р. відбулися вибори керівних органів Регіональної Спілки «Справа Кольпінга».

31.05.2008р. відбулася звітно-виборча Конференція делегатів Регіональної Спілки “Справа Кольпінга”. Основним пунктом порядку денного були вибори Регіонального Секретаря Спілки. За попереднім опитуванням Родин Кольпінга на цю посаду було висунуто 2 кандидатури:  діючий Регіональний Секретар Регіональної Спілки Василь Савка, який заступив на цю посаду 14 травня 2005р. та член РК м. Чернівці, один із засновників Справи Кольпінга на Україні та перший Голова Регіональної Спілки Василь Шиманський.
Перед тим як приступити до голосування делегати заслухали звіт Регіонального Секретаря Спілки про проведену роботу за 2005-2007рр.
Для підрахунку голосів було обрано лічильну комісію, у складі Презеса РК м. Чернівці о.Марека Дроздіка, Презеса РК м. Перечин о. Михайла Молокуса та члена Президії Спілки, голови РК м. Чернівці п. Людвіга Маркуляка. За результатами голосування Регіональним Секретарем Спілки з перевагою у 8 голосів було обрано Василя Савку.

7.06.2008р. відбулося засідання позачергової Конференції делегатів Регіональної Спілки “Справа Кольпінга”,основним пунктом якої були вибори нового складу Президії.
Регіональний Секретар Спілки запропонував залишити Президію в старому складі, замінивши лише представника від молоді Марину Білецьку (в зв’язку з її відмовою від посади за браком вільного часу) та члена Президії Сергія Гемберга (за станом здоров’я). За 7 членів Президії Спілки попереднього складу(кс.Кшиштоф Сапальський, Василь Савка, Валерій Роздоба, Орест Клайник, Антоніна Савчук, Юрій Вільчак, Людвіг Маркуляк) проголосували одноголосно. А в ході таємного голосування було дообрано Катерину Островську (м.Львів) та представника від молоді Ольгу Бурду (м.Заставна), яка працює молодіжним освітнім референтом Спілки. Сергія Гемберга було вирішено залишити почесним членом Президії, без права голосу, але на правах радника.
Головою Спілки більшістю голосів було обрано п.Ореста Клайника (м.Кіцмань).
Було також обрано Ревізійну комісію Спілки у складі: о.Михайла Молокуса (Презес РК м.Перечин), Галини Шиманської (члена РК м.Чернівці) та Ольги Бичко (голови РК м.Бар).
Крім того, було прийнято рішення про збільшення терміну повноважень Регіонального Секретаря з 3 до 5 років, а також про поширення діяльності Спілки на територію Київської та Закарпатської областей.