Кольпінг-центр в м.Ужгород

5 березня 2011р. в м.Ужгород відбулася знаменна для Справи Кольпінга України подія – відкриття освітнього кольпінговського центру.

Декілька років тому Справа Кольпінга працюючи над розширенням своєї діяльності придбала в м.Ужгород приміщення для створення освітнього центру. Багато зусиль було присвячено досягненню мети:  пошук коштів для ремонту та обладнання, проведення переговорів з місцевою владою, розробка пріоритетних напрямків роботи центру, налагодження контактів з місцевими парафіями та їх духовними наставниками. І ось нарешті перші плоди: 2 РК та 3 ініціативних групи на Закарпатті, курси іноземних мов, які проводять волонтери з Німеччини, перші згадки в місцевих ЗМІ про нашу організацію, благословення від єпископа та священиків.
Всі ті, хто так чи інакше долучилися до цієї справи зібралися в суботу в нашому новому центрі, щоб розділити цей урочистий момент.  Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Мілан Шашік провів обряд освячення центру та благословив діяльність Справи Кольпінга.
Керівництво Спілки у складі Регіонального Презеса кс.Кшиштофа Сапальського, Голови Спілки Ореста Клайник та Регіонального Секретаря Спілки Василя Савки висловило свої сподівання на те, що Справа Кольпінга на Закарпатті стане сильною і потужною організацією, а РК м.Ужгород виправдає всі покладені на неї надії.
З теплими словами звернувся до присутніх о.Михайло Молокус, презес РК м.Перечин, який пообіцяв активно підтримувати розвиток Справи Кольпінга в цьому регіоні.. Хочеться зазначити, що о.Михайло стояв на самому початку становлення та розвитку Справи Кольпінга у Закарпатській обл. і саме завдяки його підтримці і вірі в нашу справу багато чого було досягнуто.
Розділити загальну радість приїхали і представники РК м.Львів – Катерина та Ігор Островські, які вже встигли налагодити теплі дружні стосунки з ужгородською Родиною та навіть допомогти їм у деяких робочих питаннях.
Закривала захід РК м.Ужгород, яка презентувала свою роботу та свої плани на майбутнє. Голова РК Віталій Задорожний висловив щиру подяку усім присутнім за підтримку та допомогу і запевнив, що РК буде гідно представляти та розвивати Справу Кольпінга на Закарпатті. Презес РК о.Франчішек пообіцяв духовно підтримувати кольпінговців та благословляти їх благородні починання.
Отже, початок зроблено. Сподіваємося, що і подальша діяльність Справи Кольпінга на Закарпатті буде такою ж позитивною і успішною, як і її урочисте відкриття.

“Все, що об’єднує людей різних конфесій та спрямоване на благо інших є добре”
Мілан Шашік,
Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії

“Я дуже тішуся нашою новою РК в Ужгороді”