Книжковий Ярмарок у м.Чернівці

7 вересня 2014 року у м.Чернівці пройшов книжковий ярмарок - акція «Купи книгу - допоможи пораненим воїнам АТО».

Організатори акції: Родина Кольпінга м.Чернівці/осередок ГО «Справа Кольпінга в Україні»/, польське товариство ім. Адама Міцкевіча, парафіяни Римо - Католицької Базиліки ВСЕЧЕСНОГО ХРЕСТА, волонтери Університету Третього Віку ім.А.Кольпінга.
Мета акції: збір коштів на лікування поранених під час АТО.
Акція відбувалася біля приміщення польського товариства (вул. О.  Кобилянської,36) з дозволу Обласної Держадміністрації та місцевих органів влади.
На довгих просторих столах розмістили декілька сотень книг,різноманітних за змістом: сучасна і класична література українських і зарубіжних письменників, фантастика,поезія, теологічні книги, іноземні твори. Книги приносили з дому організатори акції, парафіяни, волонтери, небайдужі люди. Кожен бажаючий сам оцінював книгу, яка його цікавила і вкидав до опломбованого ящика пожертви. Відвідувачів акції було дуже багато,тут виникали стихійні диспути та обговорення про війну, складну ситуацію в державі.  По завершенні акції члени лічильної комісії та представник координаційного центру допомоги воїнам АТО при облдержадміністрації Філіпчук Марія Дмитрівна перелічили зібрані кошти та офіційно передали їх в координаційний центр для допомоги воїнам АТО.  В ході акції було зібрано 3112 гривень.  Сподіваємося, що ці кошти допоможуть нашим хлопцям на Сході і хоча б трішки наблизять всіх нас до такої довгоочікуваної, вистражданої перемоги!!!