Я біжу, щоб вона ходила!

РК м.Ужгород організувала експериментальну акцію для допомоги дівчинці з обмеженими можливостями.

"Я біжу, щоб вона ходила!” – це продовження двох попередніх акцій ”Крила для дітей” та “Кроки ангелів”.  Ці події проходять заради Марійки Мелеш, яка хвора на ДЦП.
На Закарпатті події такого характеру відбувалися вперше, адже з благодійною метою було подолано спочатку 100 км, а потім і 200 км бігом. Ініціаторами та організаторами акції стала “Родина Кольпінга” м. Ужгорода. Ініціатором та власне «реалізатором» акції став Дмитро Джміль, спортсмен, турист, шукач незвичного і просто цікава людина.
Акція проходила у два етапи. Перший етап акції проходив 11-12 квітня ("квітневий"), тут 2 спортсмени пробігли 100 км по гірських стежках Закарпаття. Другий етап відбувався 22-24 травня, під час якого Дмитро пробіг 200 км доріг Львівської обл. Звичайно, у нього був супровід – велосипедисти, автомобіль з найнеобхіднішими речами ( на всяк випадок, якщо щось станеться), інші спортсмени, які долучалися до нього на невеликих дистанціях в різних точках пробігу. Але найголовніше, що за словами Дмитра додавало йому сил – це «ідея зробити щось добре та світле тут – на Закарпатті».
І це йому вдалося. Марійка потребує реабілітацію після 3 складних операцій в Києві, а завдяки акції було зібрано 5,5 тисяч гривень, яких повинно вистачити на всі необхідні процедури.
РК м.Ужгород щиро дякує всім, хто в тій чи іншій мірі долучився до акції – спортсменам, співорганізаторам, ужгородцям та гостям краю – усім, хто підтримав ідею та допоміг її втілити в життя, тим самим допомігши Марійці наблизитися до своєї мрії – мати здорові ніжки.

Повна інформація представлена на сайті SafeInTrip

Дмитро Джміль, людина, яка втілює в життя світлі ідеї