МІЖНАРОДНИЙ ТАБІР МОЛОДІ КОЛЬПІНГА ЄВРОПИ (17-24.08.)

Щороку міжнародна «Справа Кольпінга» проводить Євротабір. Цього року нам випала честь організації та проведення даного заходу. З різних країн приїхала до нас молодь для того, щоб ознайомитися з культурою, історією та народом української землі та, як завжди, весело відпочити!

Український Кольпінг приймав гостей з Румунії, Чехії та Литви.
Все розпочалося в мальовничому містечку Чернівецької області – Виженка. Там нас гостинно приймали місцеві жителі, смачно годували традиційною національною кухнею. Перебуваючи в передгір’ї Карпат, ми щодня ходили в туристичні походи, під час яких відвідали Протяте Каміння, Соколине Око, Печеру Довбуша, побували на Перевалі Німчич. По дорозі ми мали можливість насолоджуватися мальовничими краєвидами чарівних Карпат. Також ми відвідали кілька музеїв: української писанки та народної творчості.
Після гірського відпочинку на нас чекав водний екстрім. Дві ночі та два дні ми сплавлялися гірськими ріками – спершу Черемошом, а потім ввійшли у Прут. Під час сплаву ми вивчали команди, без яких на човні ніяк не обійтися. І на другий день ми повірили нашим інструкторам, які обіцяли, що найкращою і найулюбленішою командою для нас буде – «сушити весла».
Завершальним етапом Євротабору була екскурсія в Хотинську фортецю – оборонний пункт славетних українських козаків. Під враженням величі мурів наша дружна та згуртована компанія відправилася у світ підземних печер – ми відвідали одну з найбільших кришталевих печер у світі, яка знаходиться у селі Кривче Тернопільської області. З поверненням у Чернівці наші гості мали можливість почути історію цього славетного міста та оглянути його найцінніші архітектурні пам’ятки.
Протягом усього періоду Євротабору ми пізнавали культури, звичаї та особливості молоді тих країн, які тут зібралися разом. Ми розважалися та пізнавали один одного, грали в міжнародні ігри, і виявилося, що навіть анекдоти у нас ті ж самі. Отже, не такі ми вже й різні. Географічний розподіл країн нас лише розділяє, а Кольпінг робить все для того, щоб об’єднати молодь усього світу.