Українсько-польський семінар м.Рівне

09-12 січня РК м.Рівне за підтримки ГО «Справа Кольпінга» провела українсько-польський семінар на тему «Волонтерство».

Коротко передісторія до семінару. Декілька років тому Голова РК м.Рівне Валерій Забродський відвідав м. Пьотрков-Трибунальський в Польщі (це місто багато років підтримує партнерські зв’язки з м.Рівне). Там п.Валерій познайомився з Товариством міжкультурного співробітництва «Гілка Оливна». Діяльність Товариства зацікавила рівненчан і через деякий час було підписано партнерську угоду по реалізації спільного проекту «Євроінтеграція» . Партнерами в даній угоді виступали Рівненське товариство «Родина Кольпінга»/Україна/ та Товариство міжкультурного співробітництва «Гілка Оливна»/Польща/.  Основна діяльність по проекту полягає в допомозі учбовим закладам (школам, інститутам, коледжам) України та Польщі налагодити партнерські зв’язки (а це обмін досвідом, спільні конференції в обох країнах, обмін учнями/студентами і т.п.) РК м.Рівне ось уже три роки займається цією справою, а тепер партнери вирішили вийти на новий рівень ділової співпраці. «Гілка Оливни» познайомила своїх українських партнерів з волонтерським центром, який діє при мерії м. Пьотрков-Трибунальський. Наступним кроком після знайомства було проведення вищезазначеного семінару, основною метою якого є створення волонтерського центру в м.Рівне.
На семінарі, окрім членів РК м.Рівне, були присутні голови та волонтери 10 організацій, які опікуються людьми з обмеженими можливостями та викладачі деяких вузів м.Рівне – всього 36 учасників. Хочеться відмітити, що в контексті теми заходу учасників можна було представити як тих, що готові надавати волонтерські послуги та тих, які потребують волонтерської допомоги. В ході семінару учасники мали змогу познайомитися з роботою обох партнерських організацій та отримати детальну інформацію про ідею створення волонтерського центру.  Як результат було створено ініціативну групу, яка буде приймати участь у створенні волонтерського центру.  Саме члени цієї групи і стануть учасниками наступного етапу семінару, проведення якого попередньо заплановано на березень. На даному етапі тренери з Польщі будуть навчати учасників механізмам по створенню та організації успішної діяльності волонтерського центру.

P.S. До речі, підчас свого візиту в Україну польські партнери мали змогу зустрітися з мером м.Рівного та обговорити перспективи можливої співпраці волонтерського центру та держструктур.