Допомога медзакладам

У квітні 2020 року РК м.Чернівці отримала гуманітарну допомогу від своїх багаторічних партнерів з Німеччини. Протягом тижня кольпінговці разом із чернівецьким Товариством Червоного Хреста доставили її в чернівецькі лікарні.

Чернівецький осередок Справи Кольпінга в Україні багато років підтримує дружні відносини з німецькими РК. Це і взаємні візити, і обмін досвідом, і реалізація соціального проекту. А ще щорічно німецькі партнери привозять в Україну гуманітарну допомогу, яку чернівецькі кольпінговці доставляють потребуючим по всій області.
Ось і цього року, незважаючи на кризову ситуацію і в своїй країні,наші німецькі друзі доставили нам допомогу, профільовану саме на медичні заклади.
Медичні апарати ШВЛ, сучасні ліжка з електроприводом, матраци, комплект моніторів пацієнта, інвалідні коляски та інше обладнання вже запрацювало і приносить користь хворим і потребуючим людям.
Голова РК м.Чернівці Людвіг Маркуляк відзначає, що минулого року одна із лікарень міста вже отримала три апарати ШВЛ, завдяки чому пацієнти могли отримати допомогу ще на початку карантину в Чернівцях.
Загалом обладнання було передано шістьом медичним установам міста та області, а також декільком соціальним закладам та організаціям.
Пан Людвіг висловлює щиру подяку німецьким партнерам та громадянам за допомогу та відзначає посильну підтримку членів РК м.Чернівці.

Деталі:  Справа Кольпінга в Україні(FB)

РК Чернівці(FB)

Фото: з та власного архіву та CREDO Україна