День Молоді Кольпінга

2 та 3 листопада ГО “Справа Кольпінга в Україні» провела 10-й День Молоді Кольпінга на тему «Міжкультурна комунікація. Толерантність. Національна ідентичність” Першого дня учасники з різних осередків говорили про толерантність, порозуміння, дискримінацію, опрацьовували в групах причини виникнення та шляхи усунення стереотипів, вели дискусії про можливості збереження національної ідентичності в умовах нинішньої глобалізації. Тренером виступав Тарас Прокоп, радник з питань децентралізації програми «ULEAD з Європою».
Наступного дня учасники презентували роботу своїх осередків, а також виконували «домашнє завдання» - представляли різні країни світу, їх національні традиції, культуру, мову та навіть національні страви. Завдяки креативності наших учасників, всі присутні змогли спробувати розшифрувати єгипетське письмо, скуштували американський хот-дог, єврейський салат та німецьке безалкогольне пиво, станцювали під єгипетську та італійську музику, послухали про виноробів Молдови, особливості Естонії, розкіш ОАЕ, занепад Сомалі, контрастність Бразилії та романтику Франції.
Зі слів учасників, ювілейний День Молоді вдався, адже був цікавим та дуже змістовним, а молодь буде продовжувати традицію щорічного проведення цього заходу й надалі.