День Кольпінга

5 грудня 2009р. в м.Чернівці відбувся щорічний традиційний кольпінговський захід - День Кольпінга.

На захід прибули представники РК м. Львів,Чернівці,Ужгород, Кіцмань,Заставна, Бар, Шаргород, Перечин; с.Мурафи та Нижні Петрівці.
Розпочався захід традиційно із служби Божої, присвяченої Адольфу Кольпінгу. Більшість парафіян місцевого костелу уже досить добре знайомі з Справою Кольпінга та особистістю А.Кольпінга, зокрема завдяки регулярному проведенню кольпінговських служб. Це,безумовно, сприяє поширенню популярності організації, підвищенню зацікавленості до неї від парафіян та залученню волонтерів і симпатизантів (які проявили себе досить активно за поточний рік.)
Впродовж усього заходу перед великою аудиторією виступило досить багато доповідачів: презеси РК, Регіональний Секретар та Голова Спілки, члени Президії та працівники Бюро, голови та члени РК.
Виступи та діалоги, що відбувалися в ході заходу показали, що Справа Кольпінга України дбайливо підтримує статус організації як католицького об’єднання віри, дії та навчання, яке має структуру родини та супроводжує людей у житті.
Учасники заходу мали змогу побачити фото-презентації роботи Спілки, Молоді Кольпінга, Молодіжного Центру в м.Шаргород та Львівського Центру реабілітації неповносправних дітей.
Крім офіційної частини гостей чекали різноманітні музичні номери, а також святкове застілля.
Взагалі хочеться сказати, що подібні заходи дають хороший поштовх нашій подальшій роботі: люди налагоджують контакти між Родинами, обмінюються досвідом та ідеями, обдумують спільні проекти, запрошують одне одного в гості і просто весело проводять час.

Служба Божа, присвячена Адольфу Кольпінгу

Голова Спілки