Дефіцитний захист

РК м.Івано-Франківськ шиє захисні маски

Вірус… Пандемія… Карантин… Все частіше звучить слово - дефіцит. Дефіцит продуктів, дефіцит засобів гігієни, засобів індивідуального захисту, дефіцит роботи. Ми не Могли і не Можемо залишитися осторонь. Як допомогти і підтримати людей, котрі опинилися у складній ситуації і без засобів до існування?
І як завжди, все починається з ІДЕЇ. Родина Кольпінга м.Івано-Франківськ (Голова - Володимир Шегда) організувала групу майстринь з числа ВПО, котрі зголосилися шити захисні маски, а Справа Кольпінга в Україні підтримала таку важливу ініціативу, як частину заходів Родин у відповідь на пандемію коронавірусу.
Пошиття медичних масок - реальна необхідність у сьогоднішній час. Люди, котрі мають навички шиття, можуть виготовляти засоби індивідуального захисту і у такий спосіб допомагати собі й іншим.
Швеї виготовлятимуть маски для власних сімей, родичів і тих, хто потребує захисту найбільше. Така діяльність є чудовим прикладом самодопомоги у цей непростий час у нашій державі й у світі загалом. Окрім того, це може бути ще і додатковим джерелом доходу для тих, хто цього потребує найбільше.

За матеріалами РК Івано-Франківськ (FB)

P.S. До речі члени РК м.Шаргород також шиють маски для свого найближчого оточення, а РК м.Житомир провела відео-майстер-клас по пошиттю масок.  Ще на самому початку карантину, коли масок майже не було ніде член РК м.Кіцмань Юля Савка забезпечила всіх працівників головного офісу та їх родини власноруч пошитими масками.