Cемінар для священиків

29-30 жовтня 2009р. в м.Рівне відбувся семінар для священиків на тему “Позитивні результати співпраці Родини Кольпінга та парафії”

29-30 жовтня Регіональна Спілка проводила навчальний семінар для священиків. Триденний семінар проходив у м.Рівне, де місцевий костел св.Петра і Павла люб’язно надав нам приміщення для проведення заходу та кімнати для проживання у парафіяльному будинку. На семінар завітали священики зі Львова, Вінницької, Чернівецької, Хмельницької та Закарпатської областей. Всі ми з вами добре знаємо, як сильно зайняті наші священики, які дуже часто опікуються не однією парафією та змушені впродовж одного дня відвідувати по декілька населених пунктів. Але все ж таки вони змогли знайти час і приїхати, щоб краще ознайомитися з роботою презесів (якими більшість із них є в Родинах Кольпінга). Проводив семінар о.Альфред Вайс - Дієцезійний Презес Віденської Дієцезії (м.Відень/Австрія), який більшу частину свого життя присвятив кольпінговській справі.
Основною метою навчання для священиків було роз’яснення завдань Блаженного Адольфа Кольпінга, детальне ознайомлення з концепцією Справи Кольпінга та основними видами її діяльності, а також обговорення функцій презеса в розвитку Родини Кольпінга та участі кольпінговців в житті парафії . Прикладом для наслідування в цій діяльності виступає засновник організації Адольф Кольпінг, який був священиком і людиною з великої букви, і незважаючи на серйозні перепони в своєму житті, не тільки не опустив рук, але й всіляко підтримував інших та брав велику участь у розвитку суспільства.
Всі учасники семінару залишилися задоволені заходом: презеси отриманою інформацією та корисними порадами, тренер - о.Альфред Вайс плідною співпрацею з українськими колегами, а працівники Бюро тим, що все пройшло успішно (незважаючи на раптовий розпал епідемії грипу). Сподіваємося, що ця співпраця незабаром принесе перші результати та сприятиме подальшому розвитку Справи Кольпінга на Україні.

тренер семінару-
   о.Альфред Вайс

о.Альфред Вайс подарував о.Михайлу з Перечина (у якого саме в цей день було день народження) стулу з кольпінговським символом